Στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου, εισήλθε σήμερα η τουρκική φρεγάτα «Tgs oruc reis», προερχόμενη από τα στενά του Ελλησπόντου.
Η φρεγάτα κινούμενη νοτιοανατολικά βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Σκύρου και συνέχισε την πορεία της προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.
ψυχολογος ψυχολογος
δήμαρχος Τήλου: Παρόντες-απόντες γονείς Καταγγέλλει «πόλεμο» από επιχειρηματικά συμφέροντα να αποσυρθεί το «Sea Star»
Παρά τις πιέσεις, τα δρομολόγια του ταχύπλοου θα συνεχιστούν κανονικά, λέει η Μαρία Καμμά
«Πόλεμο» από επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να αποσυρθεί το ταχύπλοο «Sea Star», που ανήκει στο δήμο Τήλου και πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς τη Ρόδο, καταγγέλλει πως δέχεται το τελευταίο διάστημα η
δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Καμμά επισημαίνει πάντως πως παρά τις πιέσεις, το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του, ενώ σημειώνει ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση.
Επίσης, θα επιχειρήσει να διεκδικήσει εκ μέρους του δήμου την είσπραξη του 50% των εισιτηρίων από τον χειμώνα, γνωστοι ψυχολογοι που το πλοίο επιδοτείται με τρία δρομολόγια την εβδομάδα.
Όπως ανέφερε η
δήμαρχος,
Δυσχέρεια διαχείρισης η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για πλειστηριασμό του Sea Star μετά από προσφυγή τεχνικής εταιρείας για οφειλόμενα ποσά, αναβλήθηκε για το 2016, καθώς ο δήμος έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας για πλημμελή επισκευή, η οποία - όπως τόνισε - ακινητοποίησε το πλοίο, Κλάμα πέρυσι το
καλοκαίρι, για ενάμιση μήνα, μέσα στην υψηλή περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου.
Η
δήμαρχος Τήλου ζητά ισονομία και ισο
Πολιτεία και καταγγέλλει πως «υπάρχουν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και πολιτικοί που δεν στηρίζουν ένα πλοίο το οποίο αποδεδειγμένα έδωσε φτερά ανάπτυξης στο νησί».
ψυχολογος "Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο"
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας
«Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις
Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της
ευρώπης και της Αμερικής, για το
ν Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.Η
έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, Αυτοεκτίμηση για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.
Έτσι στην ταινία
«Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Ανεξαρτησία Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, συνεδρια με ψυχολογο δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.
Όπως στον
Σάνο Χάλο από τον Πόντο, Δυσκολίες στον ύπνο την
Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, Νηπιακή ηλικία την
Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον
Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη
Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.