0 votes
ago by (980 points)
ψυχολογος Δεκαετή ομόλογα αξίας 3 δισ. ευρώ εξέδωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), ψυχολογοσ ονλινε σύμφωνα με ανακοίνωση από το Λουξεμβούργο......

Δεκαετή ομόλογα αξίας 3 δισ. ευρώ εξέδωσε ο ΕΜΣ ψυχολογος «Εξαιρετική η ζήτηση των διεθνών επενδυτών»


<!--intext_content_tag_start-->


Δεκαετή ομόλογα αξίας 3 δισ. ευρώ εξέδωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), σύμφωνα με ανακοίνωση από το Λουξεμβούργο.



Η ανακοίνωση του ΕΜΣ αναφέρει ότι τα δεκαετή ομόλογα εκδόθηκαν με απόδοση 2,125% και λήγουν στις 20 Νοεμβρίου 2023. Σημειώνεται, επίσης, ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από διεθνείς επενδυτές ξεπέρασε τα 9,5 δισ. ευρώ.



Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΕΜΣ Κριστόφ Φράνκελ χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη ζήτηση των διεθνών επενδυτών για τη σημερινή έκδοση ομολόγων, επισημαίνοντας ότι «ο ΕΜΣ πέτυχε το στόχο για χρηματοδότηση ύψους 9 δισ. ευρώ το 2013 και για προχρηματοδότηση ύψους 1 δις ευρώ το 2014».



Μέτοχοι του ΕΜΣ είναι τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης. Το συνολικό κεφάλαιο του ΕΜΣ ανέρχεται σε 700 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το καταβεβλημένο κεφάλαιο ανέρχεται σε 80 δισ. ευρώ και το δεσμευμένο καταβλητέο κεφάλαιο σε 620 δισ. ευρώ. Η μέγιστη δανειοδοτική ικανότητα του ΕΜΣ είναι 500 δισ. ευρώ.




ψυχολογος Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, Παιδική Κακοποίηση η Ισπανία, Ψυχολογική κακοποίηση η Αυστρία, ψυχολογοι σεξολογοι η Πορτογαλία, το Βέλγιο, ψυχολογος Παλαιό Φάληρο η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, ψυχολογοσ συμβουλοσ σχεσεων το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, Εργαστήριο για μελλοντικούς γονείς «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




ψυχολογος Μπαρόζο: «Εντυπωσιακές αλλαγές στην <a href="http://el.wikipedia.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...