Συναγερμος Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπαταρια συναγερμου σπιτιου ΒΟΛΟΣ οδηγεί τους ασυρματοσ η περιμετρικοσ συναγερμοσ τιμεσ ΔΕΔΔΗΕ ΒΟΛΟΣ ενσυρματοσ συναγερμοσ ΒΟΛΟΣ Ιταλούς στα γρήγορα
ΚΑΥΚΑΣ ΒΟΛΟΣ «δυτικότροπα» ανιχνευτησ κινησησ συναγερμου συναγερμοι σπιτιων ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ σειρηνεσ συναγερμου 220v ΒΟΛΟΣ σειρηνεσ συναγερμου εξωτερικεσ ΒΟΛΟΣ γεύματα..."
Oι Ιταλοί δεν τρώνε πια «αλά ιταλιάνα» Συναγερμος
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής οδηγεί τους Ιταλούς στα γρήγορα «δυτικότροπα» γεύματα
Η ιταλική κουζίνα θεωρείται από τις πιο υγιεινές του κόσμου. Όλο και περισσότεροι Ιταλοί όμως δηλώνουν πως δεν προτιμούν πια τις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Ελαιόλαδο, λαχανικά και φρούτα εποχής, θαλασσινά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρασί, λίγο
κρέας. Η μεσογειακή διατροφή και μάλιστα στην ιταλική εκδοχή της θεωρείται από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία στον κόσμο. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού, κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα. Εντούτοις ολοένα περισσότεροι Ιταλοί ενδίδουν στα γρήγορα «δυτικότροπα» γεύματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα βιομηχανικής επεξεργασίας.
Κατά παράδοση οι Ιταλοί ήταν πάντα λιτοδίαιτοι, ενώ ο «κανόνας» του τρίωρου διαλείμματος για μεσημεριανό, ακολουθούμενος απαραιτήτως από μια μικρή μεσημβρινή ανάπαυλα, ακούγεται πια σαν αστείο, σύμφωνα με τον Τζούλιο Μαρτσεσίνι, καθηγητή διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και διευθυντή κλινικής μονάδας για ασθένειες που σχετίζονται με το μεταβολισμό.
«Οι διατροφικές συνήθειες των Ιταλών έχουν αλλάξει επειδή έχει αλλάξει και ο τρόπος ζωής τους», λέει χαρακτηριστικά θεωρώντας «υπαίτιους» για αυτό το άγχος και τον πιεστικό τρόπο εργασίας και καθημερινής ζωής.
Ο καθηγητής Μαρτσεσίνι υποστηρίζει ότι οι σύγχρονοι Ιταλοί δεν έχουν πλέον τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο μέσα στη μέρα για να κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα με υγιεινό φαγητό: «Συχνά αναγκαζόμαστε να τρώμε όρθιοι κάτι γρήγορο ή κάνοντας συγχρόνως κάτι άλλο, γράφοντας, διαβάζοντας ή ακόμη χαζεύοντας στο
διαδίκτυο». Έτσι η
ροπή προς το συσκευασμένο ή προμαγειρεμένο φαγητό είναι μεγαλύτερη.
Η μεσογειακή διατροφή σε « κρίση»Στην Ιταλία ο αριθμός των παχύσαρκων ατόμων είναι ανησυχητικός, το ίδιο και ο αριθμός των διαβητικών. «Είμαστε οι πρώτοι στην παιδική παχυσαρκία σε ολόκληρη την
ευρώπη», αναφέρει ο κ. Μαρτσεσίνι σημειώνοντας ότι «αυτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο, καθώς ένα παχύσαρκο
παιδί είναι σχεδόν 100% σίγουρο ότι θα συνεχίσει να έχει πρόβλημα παχυσαρκίας και μετά την ενηλικίωση».
Κι ενώ η ιταλική αγορά είναι γεμάτη από εξαιρετικά, αγνά ελαιόλαδα, ζυμαρικά χωρίς πρόσθετες χημικές ουσίες και ολόφρεσκα οπωροκηπευτικά, οι καταναλωτές δείχνουν να προτιμούν σε καθημερινή βάση
κρέας, αλλαντικά και γενικότερα τροφές από ζωικά λίπη.
Τα οφέλη πάντως της κλασικής μεσογειακής διατροφής είναι ποικίλα και έχουν πολλές φορές επισημανθεί από ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο. Κατά την τελευταία δεκαετία έχουν δημοσιευθεί πολλές νέες έρευνες που τονίζουν τη θετική επίδραση της μεσογειακής διατροφής στην αποφυγή σοβαρών ασθενειών, όπως είναι το Αλτσχάιμερ, η νόσος Πάρκινσον, ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και τα εμφράγματα, ακόμη και πολλές μορφές καρκίνου. Τέλος η μεσογειακή διατροφή αξίζει, λέει ο κ. Μαρτσεσίνι, επειδή είναι συγχρόνως οικονομική και οικολογική.
Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει φανατικός υποστηρικτής της όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη, Καθημερινά τρέφεται με φρέσκα ιταλικά ζαρζαβατικά ενώ παράλληλα –σε αντίθεση με πολλούς συμπατριώτες τους- γυμνάζεται και πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατο.