0 votes
by (860 points)

Китайските сортове трюфели сега се отглеждат изкуствено и се изнасят по целия свят. Трюфелите главно са износ, добиват се между 300 и 500 тона. Трюфелите се считат за най-ценните гъби и въпросът изобщо не е в техния хранителен състав, въпреки че гъбите са наистина вкусни. Диворастящите гъби са около 2-3 хил. Това пък е от икономическо значение, защото добивите от естествените гори спадат всяка година - за последния век около 100 пъти. А пък на другите хора, аз им записвах килограмите кой колко е набрал и се разплащах с тях. Доколкото знаем ти си ловец на трюфели. Относно довода на защитата за влошено здравословно състояние на обвиняемия, съдът смята, че естеството му е такова, че то само по себе си не може да е основание за промяна на мярката за неотклонение в по-лека. У. да извърши престъпление, като това произтича от тежестта на повдигнатите обвинения, както и от факта, че обвиняемият е бил осъждан 13 пъти досега. 1. Натрошете бисквитите на трохички, като ги сложите в торбичка и ги смачкате с точилка. Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Пазарджик, с което е отказано изменение на мярката за неотклонение на Иван Лулчев от „задържане под стража" в по-лека такава.

image

image Иван Лулчев,Венцислав Думанов, Анастас Учкунов, Димитър Петков и Гергана Василева са петимата подсъдими, които са ощетили държавата с над 700 хиляди лева. В Окръжен съд Пазарджик днес продължи процесът срещу петимата обвинени за мащабни данъчни измами под прикритието на сделки с трюфели. Пострадалият е прегледан в шуменската болница, където му е установена фрактура на дясна подмишница. Оранжерията може да се използва за симулиране на метеорологични условия в региони, където климатът не позволява отглеждане на трюфели под дървета. Стартът на есенния панаир ще бъде даден на 20 септември от 18:00 часа в централната градска част на Угърчин, където ще бъде разположена и празничната сцена. Задачите ще се изпълняват за време, а победителят няма да бъде този, който е намерил най-много трюфели на брой, а този, на който общото количество гъби тежи най-много. Събраните доказателства сочат, че на територията на област Пазарджик и страната, подсъдимите, са използвали контролирани търговски дружества с профил на „липсващ търговец" и „буфер", чрез които по документи са стимулирали мними продажби и доставки на трюфели и гъби с цел формиране на данъчен кредит и неправомерно възстановяване на ДДС от държавния бюджет в особено големи размери. Второто обвинение е за използване на документи с невярно съдържание за търговия с гъби и трюфели, чрез които документи е получил от държавния бюджет парични суми в големи размери, като това е станало през периода от април 2021 г.


Агро коментар: Трюфел до трюфел, Франция се премести в България, автор Светлана Трифоновска Оттам ще продължат пеша по бул."България", като планират да затворят пътя от и за София. Забранява се изкупуването на незрели трюфели.Плантациите, които се използват за култивирани трюфели, трябва да са обозначени с табели с надпис „Забранено събирането на трюфели". Ограничени са и местата, от които могат да бъдат събирани трюфелите - това е забранено в защитените територии, резерватите и базите за развъждане на дивеч. Ако през това време някое куче подуши отровеното място, то или умира, или се парализира. Трюфели". Ежегодно то събира най-върлите търсачи на трюфели, които си партнират с домашните си кучета. 5. Поместите трюфели шоколадные на 30 минут в холодильник (или до тех пор, пока они не застынут). И изрази становище, че тази характеристика на дейността сочи съвсем реална опасност да продължи нейното извършване или да извърши престъпление, за да я прикрие, или да укрие себе си предвид очакваното Събиране на трюфеликазание. Нещо повече, налице са случай, видно от които, че някои от служителите на Изпълнителна агенция по горите толерират този начин на окрупняване и се създават условия за монопол в тази дейност.


Събират се доказателства и за съпричастност към престъпната дейност и на други лица. "В момента Законът за горите не е пригоден за нашата дейност.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...