0 votes
by (620 points)
τζακια τζάκια κασετίνεσ πηλιο σκιαθος Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο το υλικό κόστος - Επιστημονική συνεργασία μεταξύ του νοσοκομείου «Αττικόν» και του βρετανικού δημαρ ενεργειακο τζακι Nordica πηλιο τζακια σκιαθος Πανεπιστημίου Cambridge για την εφαρμογή πρωτοκόλλου δράσης που «εξαφανίζει» τις λοιμώξεις..."

3.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις μαντεμενια τζακια ανοιχτα πηλιο σκιαθος

Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο το υλικό κόστος - Επιστημονική συνεργασία μεταξύ του νοσοκομείου «Αττικόν» και του βρετανικού πανεπιστημίου Cambridge για την εφαρμογή πρωτοκόλλου δράσης που «εξαφανίζει» τις λοιμώξεις

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στα ελληνικά νοσοκομεία, συνέπεια επιπλοκών από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Το 10% των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα προσβάλλονται από σοβαρές λοιμώξεις, με αποτέλεσμα να παραμένουν επί μακρόν για νοσηλεία, εάν δεν έχουν καταλήξει.



Βαρύ είναι όμως το τίμημα εκτός από τις ανθρώπινες ζωές και σε ό,τι αφορά στο υλικό κόστος, με τη δαπάνη να εκτινάσσεται σε πάνω από 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο για τους ασθενείς με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

 

Τα μελανά αυτά στοιχεία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά των Αντιβιοτικών. Στοχεύοντας στην ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών στη χώρα μας και στη μείωση των βαρύτατων επιπτώσεων της αλόγιστης χορήγησής τους, το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε επιστημονική συνεργασία μεταξύ του νοσοκομείου «Αττικόν» και του βρετανικού πανεπιστημίου Cambridge για την εφαρμογή πρωτοκόλλου δράσης που «εξαφανίζει» τις λοιμώξεις.

 

Το πρωτόκολλο αυτό θα εφαρμοσθεί πιλοτικά για εννέα μήνες στο νοσοκομείο «Αττικόν» με την ευθύνη του καθηγητή Παθολογίας κ. Γεώργιου Πετρίκκου και σε συνεργασία με τον Καθηγητή Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιο Τσακρή.

 

«Πριν από 4 χρόνια στο Cambridge καταγράφονταν περίπου 50 σοβαρά κρούσματα ενδο νοσοκομειακών λοιμώξεων κατ’  έτος, αλλά με την υιοθέτηση στοχευμένου προγράμματος τα κρούσματα μηδενίστηκαν» ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος έρευνας και Ανάπτυξης του Cambridge κ. Stephen Kelleher. Ανάλογος στόχος τίθεται και για το ελληνικό νοσοκομείο, όπως είπε ο Διευθυντής Διεθνών Συνεργασιών για την Εκπαίδευση και την έρευνα του Cambridge κ. Τάκης Κότης.

 

«Ελεύθερη»η κυκλοφορία των ενδο νοσοκομειακών μικροβίων

 

Η Ελλάδα, όπως επισήμανε στη διάρκεια της εκδήλωσης, η υφυπουργός υγείας, κυρία Ζέττα Μακρή, εμφανίζεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με το υψηλότερο ποσοστό νοσοκομειακών λοιμώξεων, με τη μεγαλύτερη συχνότητα απομόνωσης πολυανθεκτικών παθογόνων αλλά και με το υψηλότερο ποσοστό χρήσης αντιβιοτικών στο νοσοκομειακό χώρο.

 

Επιπλέον η μικροβιακή αντοχή στη χώρα μας δεν περιορίζεται σε κλινικά τμήματα υψηλού κινδύνου όπως στις μονάδες εντατικής νοσηλείας, αλλά αφορά πλέον και τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, σε ιδρύματα χρόνιων πασχόντων αλλά και σε κέντρα φυσικής αποκατάστασης.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...