0 votes
by (120 points)
Voor een gietvloer prijs geldt dat een PU gietvloer bijvoorbeeld duurder is dan een EP gietvloer. De EP gietvloer heeft namelijk niet de beschermende coating die de PU gietvloer wel heeft. Meer hierover leest u in de blog gietvloer prijsverschillen, die we speciaal hiervoor hebben geschreven. Hieronder vindt u richtprijzen voor de polyurethaan gietvloeren.
De beste garagevloer is een sterke, slijtvaste vloer, want de vloer in de garage krijgt veel te verduren. De auto staat er geparkeerd, er wordt geklust en het is een opslagruimte voor gereedschap, olie, verf en andere chemische vloeistoffen. Beton heeft als nadeel dat het kan scheuren, daar heb je bij een gietvloer geen last van. Een gietvloer is namelijk zwaar belastbaar en daardoor kun je er probleemloos op parkeren. Ook als je graag klust dan is een gietvloer een goede keuze, want een gietvloer is makkelijk schoon te maken.
Mogelijk heeft u schade aan uw gietvloer en is er dus niet een volledige onderhoudsbeurt noodzakelijk, maar alleen onderhoud aan één of enkele plekken. We renoveren uw gietvloer ook wanneer u uw vloer bij een andere partij heeft laten leggen en u ontevreden bent over het resultaat. In deze situaties hebben we een duidelijk beeld van uw schade nodig om de gietvloer kosten voor u te berekenen. Met vloerverwarming bespaart u indirect op het totale kostenplaatje. U heeft de kosten van uw vloerverwarming in gemiddeld 10 jaar terugverdiend. Van dan af aan trekt u de bespaarde kosten van uw gietvloer prijs af.
Er zijn ook kleinere bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in beperkte oppervlakken en correcte prijzen hanteren. Vrijblijvende prijzen op maat van je project kan je hier aanvragen. Deze twee typen komen ieder met hun eigen voor- en nadelen. We lichten u in over gietvloer nadelen en leggen uit op welk type dit van toepassing is. Wie zou dat denken met een krachtige bescherming tegen vuil en vloeistoffen, een naadloze afwerking én een moderne uitstraling? Toch kent een gietvloer zeker nadelen, of in ieder geval zaken waarmee u rekening dient te houden.
De prijzen per type gietvloer variëren, maar gemiddeld kost een gietvloer € 29,- per vierkante meter. Daar komen de kosten bij van de primer à € 2,- per vierkante meter en de topcoat à € 2,50 per vierkante meter. Dus als je zelf een gietvloer gaat aanleggen moet je in ieder geval rekenen op een prijs van € 33,50 per vierkante meter.
U bespaart door te kiezen voor een effen kleur, in plaats van een betonlook. Daarnaast is het type gietvloer ook van grote invloed op de uiteindelijke gietvloer prijs. Tot slot raden we u altijd aan om een complete verdieping te laten leggen, in plaats van afzonderlijke ruimtes.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...