0 votes
ago by (300 points)
Λάρισα «Ήταν- Μάρκετινγκ Λάρισα: Τεχνητή νοημοσύνη Λάρισα: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ; Στρατηγικές μάρκετινγκ ένας από τους μεγάλους του κόσμου του ντοκιμαντέρ» είπε για τον αξέχαστο καναδό κινηματογραφιστή, Digital Marketing Λάρισα: Οι τεχνολογικές εξελίξεις συνεχώς εξελίσσονται ο πρόεδρος του National Film Board of Canada, Έλαια και Προϊόντα Ελαίου Λάρισα:Επενδύστε για Αναπτυξιακά Οφέλη και Αυξημένες Πωλήσεις Τομ Περλμάτερ...."

«Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης Πίτερ Ουιντόνικ Λάρισα

«Ήταν- ένας από τους μεγάλους του κόσμου του ντοκιμαντέρ» είπε για τον αξέχαστο καναδό κινηματογραφιστή, ο πρόεδρος του National Film Board of Canada, Τομ Περλμάτερ.

Ο Καναδός ντοκιμαντερίστας, Πήτερ Ουιντόνικ, «έφυγε» από τη ζωή έπειτα από μάχη με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 60 ετών.



Γεννημένος στο Οντάριο του Καναδά το 1953, ο Ουιντόνικ θεωρείται ότι συνέβαλε ιδιαίτερα στην εξέλιξη του ντοκιμαντέρ και την προώθηση του καναδικού σινεμά, ενώ συν-ίδρυσε το DocAgora, ένα περιοδεύον δρώμενο που φιλοξενούνταν σε διάφορα Φεστιβάλ και αναδείκνυε νέες ψηφιακές στρατηγικές. Ο Ουιντόνικ άφησε τη σφραγίδα του στην τέχνη του ντοκιμαντέρ, υπηρετώντας πολλαπλούς ρόλους - υπήρξε σκηνοθέτης, παραγωγός, προγραμματιστής, κριτικός Κινηματογράφου -, ενώ στάθηκε μέντορας σε πολλές γενιές νέων κινηματογραφιστών. Στην πολύχρονη διαδρομή του, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μεταδίδοντας τόσο τις γνώσεις του, όσο και την αγάπη του για τον κινηματογράφο.



Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media» (1992), ενώ το 2009 συνεργάστηκε με την κόρη του, Μάιρα Μπερτ - Ουιντόνικ, για το «Pilgrimage», ένα δια-γενεακό κινηματογραφικό ταξίδι μέσα από την ιστορία του σινεμά και το μέλλον των νέων μίντια.



Το 2002, μαζί με την Κατερίνα Ζίζεκ, σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ «Seeing is Believing: Handicams, Human Rights and News», για το οποίο ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο για να εξερευνήσουν την ανερχόμενη ψηφιακή επανάσταση στα μίντια τεκμηρίωσης. Εργάστηκε, επίσης, εκτενώς και σε ταινίες μυθοπλασίας, τηλεοπτικά προγράμματα και ιστοσελίδες.



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, για τον θάνατο του Ουιντόνικ.



«Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Πίτερ Ουιντόνικ, του Καναδού δημιουργού που υπήρξε στενός φίλος και θερμός υποστηρικτής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από το ξεκίνημά του.



Ο Πίτερ Ουιντόνικ άφησε τη σφραγίδα του στην τέχνη του ντοκιμαντέρ, υπηρετώντας πολλαπλούς ρόλους -σκηνοθέτης, παραγωγός, προγραμματιστής, κριτικός Κινηματογράφου-, ενώ στάθηκε μέντορας σε πολλές γενιές νέων κινηματογραφιστών. Στην πολύχρονη διαδρομή του, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μεταδίδοντας τόσο τις γνώσεις του, όσο και την αγάπη του για τον κινηματογράφο.



Η απώλειά του θλίβει τους ανθρώπους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που συνεργάστηκαν μαζί του, επί σειρά ετών. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».



Ο πρόεδρος του National Film Board of Canada, Τομ Περλμάτερ, δήλωσε: «Ο Πίτερ είναι - δύσκολο να πω "ήταν" - ένας από τους μεγάλους του κόσμου του ντοκιμαντέρ. Ήξερε τους πάντες και όλοι τον ήξεραν για το πάθος του, την αφοσίωσή του, τη γενναιοδωρία του. Δημιούργησε σημαντική δουλειά αλλά η συμβολή του επεκ ΤΕΙνόταν πέρα από το άθροισμα των ταινιών του. Περιελάμβανε μια ευρύτερη άποψη του ντοκιμαντέρ ως απολύτως απαραίτητο στοιχείο στην ηθική <a href="http://el.wikipedia.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...