0 votes
by (260 points)
Почему ТРЮФЕЛИ Такие Дорогие?

image Днес все повече хораИнтересува я как да отглеждат трюфели и дали може да се направи независимо. На този етап обаче все още липсва яснота как точно ще се случва това. Въпреки факта, че днес се отглеждав почти всички краища на планетата трюфелът все още се счита за национално съкровище на Франция. В Италия и Франция той е култивиран и се отглежда на цели плантации. За да привлече вниманието на горски животни, гъбата излъчва определен аромат. Вътре в гъбата има пулпа, която прилича на лабиринт от вени. Тъй като гъбата се различава кратък срок на годност (2-4 дни след прибиране на реколтата), така свеж се яде само през сезона на събиране. И едва след това е възможно да започнете засаждането на млади ембриони с трюфели. От здрав мицел плододаващото тяло започва активно да се развива, спорите на който ще участват в последващо размножаване. Най-доброто време за засаждане на разсад, присаден с мицел на гъбата, се счита за пролетта, когато замръзване вече не се прогнозира. По правило гъбите се отглеждат чрез засаждане на млади дървета с развит мицел от трюфели. Впоследствие усвоените трюфелни спори падат на земята, давайки живот на нов мицел.


Дейността се основава на научните познания за култивиране, а фиданките заразени с мицел за трюфели се предлагат от италиански предприемачи с опит в търговията с ценните гъби и съпътстващите ги култури. В дискусията са участвали представители на Национален съюз на българските ловци на трюфели и Национална федерация на ловците на трюфели в България, които са изразили становища за регулиране на процесите по цялата верига от добива на трюфелите до тяхната реализация. Около това становище се обединиха ръководството и експерти от ИзпълнителСъбиране на трюфелита агенция по горите (ИАГ) и МЗХ с представители на неправителствените организации на събирачите на трюфели по време на проведената в края на миналата седмица по инициатива от ИАГ среща, съобщиха от горското ведемство. Участниците в срещата са били единодушни, че е необходимо да бъде засилен контрола и да бъдат регламентирани правила по отношение на събирането на трюфели, с цел опазване на находища на този природен ресурс. Горските райони на Португалия, Испания, южната част на Германия, Италия, Франция и Хърватия отговарят на тези критерии по най-добрия възможен начин. Малко по-късно във Франция учените успяха да проведат още един експеримент за отглеждането на черни трюфели.


Шест години по-късно купихме първия парцел и над 3 години продължи купуването и добавянето на всички части. Основно се изнасят за Италия, понеже там има много заводи за преработка, а традициите са от над 160 години. Моника Славова: Основно се изнася за Италия, но има и за други държави. В списъка с продукти ще видите, че не уточняваме колко процента трябва да е съдържанието на какао, но 50 е задължителният минимум. Т. не ми е удържала данък. Държавата да затегне положението около търговците на трюфели и да си събира таксите и данъците от тах Да оставят хората да изкарват прехраната си и да не създават проблеми на охранителите на горските територии. Трябва да се разбере, че отглеждането на трюфелиизвършва се на три етапа. Как 20 тона череши може да се скапят заради „добри намерения"? Днес това куче е високо ценено заради изключителния си интелект, както и способността му да върви в крак с господаря си на лов. „За ограничаването на бракониерските прояви предстои въвеждане на електронно позволително за ползване на недървесни продукти, както и прилагане на ефективен контрол чрез засилени съвместни действия, с участие на различните заинтересовани страни", е казал инж.


"Земеделие на фокус" 14.01.2017 Хубавото при кокосовото брашно е, че може да се впише във всякакви рецепти, както за сладки изкушения, така и за солени ястия, включително за любимата на всички ни пица. В страната ни има и единични гъби от най-скъпия черен трюфел в Западна Европа перигорд (Tuber melanosporum). Той е широко разпространен в Европа. Дори когато се издава разрешително от горските стопанства, то се води позволително за събиране на недървесни горски продукти и думата „трюфели" се добавя с химикал.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...