0 votes
by (120 points)
De MEE-bedrijven gaven eind juni 2017 hun akkoord op hun individuele besparingsopgaven. De deelnemers vertegenwoordigden samen ongeveer 80% (809 PJ) van het industriële energiegebruik en bij benadering een kwart van het totale energiegebruik in Nederland. Elk jaar bekeken overheid en bedrijfsleven of de energiebesparing op koers lag; 2020 was het laatste jaar van beide convenanten. Sinds 1992 zijn er in het Nederlandse energiebeleid energiebesparingsconvenanten.
De richtlijn energie-efficiëntie is een bestuursregeling die EU-landen verplicht verslag uit te brengen over energie-efficiëntie maatregelen, waaronder energieprestatiecontracten. Het doel van deze richtlijn is te zorgen voor transparantie en verantwoording in organisaties in de hele EU. Industriële locaties staan vaak voor de dubbele uitdaging om de CO2-uitstoot te verlagen en tegelijkertijd de productie te verhogen. Dick Velings, Managing Director van Eneco B2B onderlijnde het belang van een strategische benadering van energie en Duurzaamheid; Profiteplo`s latest blog post,.
Vandaag organiseerden ABB, AlfaLaval en de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie een symposium over energie-efficiëntie. Energie-efficiëntie is een cruciale maar vaak onderbelichte pijler in de energietransitie, vooral in het licht van de groeiende wereldbevolking en de toenemende vraag naar energie. Het wordt ontegensprekelijk een enorme uitdaging om de doelstellingen van net zero koolstofemissies tegen 2050 te halen.
Voor bedrijven is efficiënt energieverbruik zo mogelijk nog meer een must dan voor particulieren. Want het zijn niet alleen de Europese, federale en regionale overheden die steeds strengere energie- en klimaateisen uitvaardigen. Steeds meer klanten en potentiële klanten leggen hogere duurzaamheidseisen op tafel.
We lijsten er enkele hieronder op (van de overheid), zowel voor particulieren als voor bedrijven. Kennisinstituten, energiemaatschappijen, netbeheerders, warmtebedrijven, stichtingen, verenigingen, bewonersorganisaties en overheden.Kortom elke organisatie die een rol speelt bij de energietransitie met een focus op MKB en MidCap. Bedrijven en organisaties gericht op bedrijven, woningbouwcorporaties, eigenaren van vastgoed en overheden.
Meer informatie over de maatregel die vanaf 2023 van kracht is, vindt u op de website van de FOD Financiën via deze link. Verdere informatie over fiscale maatregelen vindt u via deze link. Werkt u voor een decentrale overheid of het Rijk en hebt u een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met de helpdesk van Kenniscentrum Europa Decentraal.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...