0 votes
by (120 points)
Vooraleer er elektriciteit gelegd kan worden, moet er een elektriciteitsplan gemaakt worden dat bestaat uit een eendraadschema en een situatieschema. Deze schema’s zijn verplicht en moeten ook aanwezig zijn bij de keuring van de installatie. Zelf als de verbouwing niets met elektriciteit te maken heeft, zijn de tekeningen belangrijk want bij gelijk welke verbouwing is het belangrijk om te weten waar bepaalde leidingen of kabels lopen. Je wil namelijk niet dat bij het leggen van een nieuwe leiding of weghalen van een muur je elektrische installatie geraakt wordt. Het is niet verboden om zelf elektra aan te leggen, en met ervaring plus je goed informeren bij deskundigen is dit ook nog eens veilig te doen als je je laat controleren.
Lucidchart wordt continu verbeterd door een team van getalenteerde ontwikkelaars, dus gebruikers ontvangen regelmatig nieuwe functies en nuttige updates. We bieden gratis individuele accounts aan, evenals gratis onderwijsaccounts en betaalbare teamlicenties. Met een gratis account kun je een schakelschema bouwen met maximaal 60 elementen.
Het eendraadschema helpt bij het plannen van de stroombanen, terwijl het situatieschema de locaties van de diverse elementen in de elektrische installatie aangeeft. Zo weet u waar stopcontacten, schakelaars, drukknoppen, en verlichting geplaatst moeten worden. Of bijvoorbeeld aftakdozen, aardingsonderbrekers en andere gebruikstoestellen. Al deze componenten worden in een situatieschema weergegeven op het grondplan van de woning.
Elke aftakking van een stroombaan krijgt dan weer een cijfer en een vermelding van het aantal ampère van de stroombaan. Daarnaast kan je op het eendraadschema ook zien hoeveel ampère elke groep heeft. Zo kan je makkelijk inschatten of de stroomgroep overbelast zou raken bij het aansluiten van een bepaald apparaat.
Met ieder account heb je dezelfde, soepele diagram ervaring en onze volledige vormbibliotheken voor elektrotechniek zijn beschikbaar voor gratis gebruikers. Als je een upgrade nodig hebt, loop je geen enkel risico met een proefperiode voor een premium account. Tijdens onze werkzaamheden moeten wij vaak elektrische schema's opmaken voor klanten. Op onze zoektocht naar een goed computerprogramma hiervoor kwamen we veel softwarepakketten tegen waarbij we toch wat op onze honger bleven zitten. Ofwel wat het te omslachtig (en duur) ofwel moest je al te vaak dubbel werk verrichten zoals bv.
Dit is van toepassing in België en bevat technische eisen, procedures en bepalingen voor de installatie en veiligheid van elektrische installaties in gebouwen. Een eendraadschema voor elektriciteit is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die betrokken is bij het ontwerp, installatie en Onderhoud (rvolchansk.ru) van elektrische systemen in woningen. Concreet geeft dit elektrische schema een helder beeld van de elektrische circuits, lichtpunten, schakelaars en andere elementen die onderdeel uitmaken van de elektrische infrastructuur. Op basis van jouw wensen en de plannen van jouw woning stellen onze Solyd-specialisten een correct eendraadschema en situatieschema op.
Als je een groot apparaat wil aansluiten op het elektriciteitscircuit, kan je ook nagaan op welke aftakking je dat het beste zou doen. Op die manier vermijd je dat je een bepaalde stroomgroep overbelast. Wanneer je de elektriciteit van je woning moet of wil laten keuren, heb je zowel een eendraadschema als een situatieschema van de elektrische installatie nodig. Het is namelijk zo dat deze tekeningen direct duidelijk maken welke stroomgroep je moet uitschakelen bij een elektrische panne of defect. Een schakelschema (of elektrisch schema) is een visuele weergave van een elektrisch circuit.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...