0 votes
by (120 points)
Hoewel het model is ontwikkeld voor 120 V - 60 Hz netten, wordt het ook gebruikt voor apparatuur aangesloten op 230 V - 50 Hz netten. Het model kan door fabrikanten als ontwerprichtlijn worden gebruikt. De duur van de spanningsdip ligt tussen een halve periode (10 ms) en 1 minuut. Daarnaast moet de omvormer bij een spanning van 253V binnen 2 seconden uitschakelen conform de Netcode Elektriciteit. Ook dit kan dus verlies aan productie en dus rendement opleveren. De PV-installatie zal gedurende een groot deel van de dag continu vermogen transporteren via de leidingen.
De spanningsbron (U) hebben we nu en ook de stroom (I) die deze kan leveren. Je moet het zo zien dat alles wat je aan deze spanningsbron sluit een eigen weerstand (R) heeft. De spanning op de AC-aansluiting van de omvormer kan dermate hoog oplopen dat de omvormer om veiligheidsredenen uitschakelt.
Hoe groter de kabellengte, hoe kleiner de kortsluitstroom zal zijn. De kortsluitstroom veroorzaakt een spanningsval over de impedantie Z waardoor de spanning op de laagspannings hoofdverdeler tijdelijk laag wordt (dipzone 1). Deze stap kan worden opgenomen in de eigen Auto Sequence van de EurotestXD installatietester.
Als deze door een LS-bron gevoed wordt, is het antwoord duidelijk, en gaan de resultaten niet afwijken. Een HS/LS transformator is, kan deze op het punt van zijn secondaire aansluiting gezien worden als de bron. Dan kunnen de resultaten verschillen, volgens aanwezigheid of niet, van een regelaar op de transformator. Noteer dat de spanningsval in ieder geval een percentage is van de nominale netspanning. Met de ingebouwde rapportengenerator is het mogelijk zelf periodiek dips, korte onderbrekingen en pieken aan de hand van de ITI (CBEMA) curve te rapporteren.
In de onderstaande voorbeelden wordt de meting van spanningsverlies met de Metrel EurotestXC uitgewerkt. Het spanningsverlies is een sub-functie in de meting van de circuitimpedantie Zi. Dit is de impedantie tussen Fase en Nul (L-N), of tussen fasen onderling (L-L).

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...