0 votes
by (120 points)
Iemand die kwaliteit garandeert en kennis van zaken heeft. De vakmannen van Elektricien Nu zullen niet vertrekken voordat ze uw storing verholpen hebben. Ongeacht de dag of het tijdstip, zij staan altijd voor u klaar. Neem daarom bij een stroomstoring, of voor het vervangen van bekabeling en meterkasten contact op via ons contactformulier. U zult zo snel mogelijk worden geholpen door een elektricien uit uw regio. Ander oorzaken van een storing in de elektriciteit komen met name buiten uw invloedssfeer voor.
De overstroombeveiliging beveiligt tegen kortsluiting (3 kA, 6 kA) en overbelasting (16 A, 20 A) maar niet tegen verliesstromen (aardfouten), als deze geen kortsluiting tot gevolg hebben. Het al dan niet uitschakelen van een automaat heeft ook te maken met het netsysteem (aardingssysteem) dat wordt gebruikt in de installatie. In een normale laagspanningsaansluiting is dit steeds een TT-net, de verantwoordelijkheid m.b.t. de aarding van het net is dan bij de gebruiker geplaatst. Een verliesstroomschakelaar spoort geen kortsluitingen op als het een directe kortsluiting is (bv. de twee fasedraden aan elkaar bevestigen).
Hiermee voorkomt u blikseminslag, en vermijdt u kapotte elektrische apparaten. Eén van de meest voorkomende storingen in elektriciteit worden veroorzaakt door overbelasting. Wanneer u teveel apparaten op één stroomgroep aanzet, ontstaat er kortsluiting.
Deze automaat is het hoofdbestanddeel van de elektrische verdeelkast van een moderne woonhuisinstallatie. Deze automaten vervangen meer en meer de klassieke porseleinen zekeringen, smeltpatronen ("stoppen"). Schakel  gas en elektrische apparaten uit die tijdens stroomuitval aanstonden. „Check of uw buren hulp nodig hebben"  Als het langer duurt moet U, zeker in de winter, oppassen voor onderkoeling. De centrale verwarming (CV) werk namelijk deels op elektriciteit, bij stroomuitval werk de CV hierdoor ook niet.
In dit artikel zullen we de oorzaken van defecten aan automatische poorten bespreken en de keuze tussen zelf herstellen en het laten doen door een professional. Een ander criterium voor installatieautomaten is de kortsluitvastheid van de automaat. In het geval dat de installatie dicht bij de transformator is, kan de kortsluitstroom enkele tot vele kA groot zijn.
In huisinstallaties zullen de voedende kabels naar het huis worden zo worden aangelegd zodat deze stromen ten hoogste A (6 kA) groot zijn, maar meestal zal de 3000 A niet worden gehaald. Een automaat moet een kortsluiting kunnen afschakelen zonder zelf te worden vernietigd. Hierbij mag ook geen brand worden veroorzaakt en mag er geen gevaar zijn voor mensen in de nabijheid van het automaat. Op de automaten die vandaag de dag in installaties worden gebruikt is de maximaal af te schakelen kortsluitstroom aangegeven. Elektrische storingen kunnen veel ongemak en zorgen veroorzaken. Ons team van ervaren elektriciens staat klaar om snel en efficiënt de oorzaak van jouw storing te achterhalen en vakkundig op te lossen.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...