0 votes
by (120 points)
Met een ramenwissertje , spaan of trekker de epoxy goed verdelen zodat er een nat laagje op de vloer ligt. Strooi deze natte laag epoxy vol in met het instrooizand. Je kan de spijkerschoenen gebruiken om in de natte epoxy te lopen. Gebruik een zeef om het instrooizand te verdelen , dat geeft een mooi en vol resultaat. Als je de hele vloer hebt gedaan moet je weer 12 uur wachten tot alles hard is. Deze ingezande epoxy laag gaat zorgen dat je PU gietvloer gaat hechten aan je ondergrond.
Als de ondergrond ongelijk is, moet deze eerst egaal worden voordat de afwerklaag wordt aangebracht. Er zijn verschillende opties beschikbaar afhankelijk van de ondergrond en toepassing. Als de ondergrond echter al strak, egaal en niet-poreus is, is dit niet nodig. U kunt hier aangeven welke RAL-kleur u voorkeur heeft.
De producten uit dit artikel zijn verkrijgbaar bij Polyestershoppen en dit zijn de voordelen om hier te bestellen. De arbeidskosten bij een vloer met zes lagen zijn dan ook een stuk hoger dan bij een vloer met slechts vier lagen. Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Of in een uitvoering van een troffelvloer als sterke vloer voor de industriële sector. Grind of kleine steentjes zijn ideaal om als ruwe toeslagstof te mixen met een bindmiddel. Er ontstaat afhankelijk van de uitvoering een vloer met een uniek karakter en levendige uitstraling. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, waarbij de samenstelling en korreldikte het uiteindelijke type gietvloer met steentjes bepalen. Gemiddeld betaal je voor een standaard gietvloer zo’n €80 – €100 per vierkante meter terwijl je voor steentapijt €35 tot €60 per vierkante meter betaalt. Als je kiest voor een gesloten structuur kost dit je €5 per vierkante meter extra.
Een vloer met kleur schakeringen kun je op verschillende manieren maken. Je kan de verschillende kleuren in je emmer mengen , je mengt 2 of 3 emmers van een lichte kleur. Je verdeelt de donkere kleur over de andere lichtere emmers.
Daarnaast kunnen olie, zeep en shampoos extra risico geven op een uitglijder. Mocht u zich daar zorgen over maken, kunnen wij uw vloer voorzien van een anti-slip korrel waardoor u nog meer grip op de vloer heeft. Een polyurethaan gietvloer kent een veelvoud aan voordelen. Dit type gietvloer is niet alleen soepel en elastisch, maar tevens ook onderhoudsarm. Doordat een gietvloer geen naden en voegen heeft, kan hier dus ook geen vuil in achterblijven.
Dit kost meer tijd dan bijvoorbeeld het leggen van een tegelvloer of laminaatvloer, wat van invloed is op de prijs. Een polyurethaan gietvloer kost ongeveer tussen de €75 en de €90 euro per m2 kwijt, afhankelijk van de oppervlakte die gegoten moet worden. Bij steentapijt zal dit een stukje goedkoper zijn en ongeveer €40 euro zijn. Bij een troffelvloer zal dit tussen €65 euro en €80 euro liggen per m2. Het is daarom altijd verstandig om offertes bij gietvloerbedrijven in jouw regio aan te vragen. Een cementgebonden gietvloer is een prachtige vloer voor liefhebbers van beton.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...