0 votes
by (220 points)
προώθηση ιστοσελίδων Μία πρωτοφανή για τα δημιουργια μπλογκ Βολος Ευρωπαϊκά δεδομένα seo ελλάδα Βολος δημιουργια σελιδασ Βολος φορολογική κατάσταση, ευκολη κατασκευή site Βολος έρχεται kataskeyh eshop Βολος να κατοχύρωση domain Βολος κατασκευη ιστοσελιδασ παγιο Βολος διορθώσει το Υπουργείο Οικονομικών με σχετική κατασκευή ιστοσελίδων joomla Βολος τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή..."

Κατάργησαν το φόρο πολυτελείας στα Ηλεκτρικά Ι.Χ. προώθηση ιστοσελίδων

Μία πρωτοφανή για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα φορολογική κατάσταση, έρχεται να διορθώσει το υπουργείο Οικονομικών με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή

Σύμφωνα με αυτή, τα ηλεκτρικά ΙΧ πλέον δε θα επιβαρύνονται με φόρο πολυτελείας, κάτι που ήταν μία ακόμα Ελληνική φορολογική πρωτοτυπία.

Θυμίσουμε ότι όταν επιβλήθηκε ο φόρος πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα επί Υπουργίας Παπακωνταντίνου, δεν εξαιρέθηκαν από αυτόν τα «πράσινα», ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρά το διακύβευμα της τότε κυβέρνησης περί «πράσινης ανάπτυξης».



Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν επιβράβευε την επιλογή και αγορά αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα, το εναντίον, τι μωρούσε τον αγοραστή επιβάλλοντας του φόρο πολυτελείας, ο οποίος επιβάρυνε την τελική τιμή του αυτοκινήτου κατά, περίπου, 10.000€.



Κι αυτό, όταν στις περισσότερες χώρες της ευρώπης οι Κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν επιβάλλουν φόρους, αλλά κάνουν και φοροελαφρύνσεις δίνοντας κίνητρα για την αγορά τέτοιων οχημάτων. Για παράδειγμα στην Γερμανία (η οποία δεν είναι και από τις πρώτες χώρες παρ αγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων), είναι σε ισχύ η απαλλαγή  για δέκα χρόνια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ και η αγορά τους διευκολύνεται με φορολογικά κίνητρα, όπως έκπτωσης στον ΦΠΑ κλπ.

Παράλληλα σύντομα θα καθιερωθούν και λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας στους δρόμους αλλά και ειδικοί χώροι στάθμευσης με δυνατότητα φόρτισης. Στόχος της Γερμανικής κυβέρνησης είναι να κυκλοφορούν στη χώρα έως το 2020, ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 6 εκατομμύρια έως το 2030. 

Εισαγόμενα μεταχειρισμένα



Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ κατάργησε το φόρο πολυτελείας και στα εισαγόμενα ΙΧ αυτοκίνητα. Σ’ αυτά δηλαδή που ταξινομούνται σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και εισάγονται στην Ελλάδα. Παράλληλα αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται η φορολογητέα αξία αυτών των αυτοκινήτων ώστε να επιβάλλεται το τέλος ταξινόμησης.



Πάντως η απόφαση κατάργησης του φόρου πολυτελείας στα εισαγόμενα αυτοκίνητα προβληματίζει την εγχώρια αγορά. Και αυτό γιατί πλέον δε θα φορολογούνται τα αυτοκίνητα, που φορολογούνται στην Ελλάδα κάτι που σημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο δίνονται κίνητρα να αγοράζονται και να ταξινομούνται αυτοκίνητα εκτός Ελλάδας (αφού θα είναι οικονομικότερα). Αυτό, πέρα ότι είναι εις βάρος των Ελληνικών Επιχειρήσεων, θα έχει ως αποτέλεσμα το κράτος να μην εισπράτ ΤΕΙ ούτε ένα ευρώ από την αγορά τέτοιων αυτοκινήτων, αφού θα αγοράζονται εκτός Ελλάδας.

Θυμίσουμε ότι  κατά την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου στην Ελλάδα επιβάλλεται <a href="http://el.wikipedia.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...