0 votes
by (240 points)
Μάρκετινγκ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, Κοινωνικά Δίκτυα άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Κοινωνία - Θα ζητούν πίσω διπλάσιο το ΕΚΑΣ Μάρκετινγκ Διπλάσιο ποσό θα αναζητείται από τους συνταξιούχους που έλαβαν το ΕΚΑΣ, χωρίς να το δικαιούνται από το 2011 έως σήμερα, εξαιτίας της απόκρυψης στοιχείων. Σύμφωνα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ΙΚΑ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ιδρύματος, αν το ΕΚΑΣ κατεβλήθη σε μη δικαιούχους χωρίς δική τους υπαιτιότητα, Κοινωνικά Δίκτυα τότε το επιστρεπτέο ποσό θα αναζητείται με τόκο 5%. Και στις 2 περιπτώσεις η παρακράτηση θα γίνεται σε μηνιαίες δόσεις των 80 ευρώ μέσω συμψηφισμού με τη σύνταξη.



Όπως αναφέρεται στο έγγραφο ακόμη και σε περιπτώσεις δικαιούχων που έλαβαν αναδρομικά ποσά συντάξεων, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει νεότερα εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας εφόσον διαπιστωθεί ότι επηρεάζονται τα εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του ΕΚΑΣ.



Ωστόσο, Λογισμικό κατά Παραγγελία εισοδήματα που προέρχονται από την ενοικίαση ακινήτων επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να αθροίζονται στα εισοδήματα που αφορούν το κριτήριο χορήγησης του ΕΚΑΣ, καθώς έχουν ήδη συνυπολογιστεί από την Εφορία.

μάρκετινγκ μάρκετινγκ - οικονομία - Οι αλλαγές στα πρόστιμα της Εφορίας
Τέλος στα εξοντωτικά πρόστιμα για ανακριβή, πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία βάζει το νέο ποινολόγιο της Εφορίας που ισχύει ήδη από τις 26 Ιουλίου 2013. Με το νέο ποινολόγιο τα ελάχιστα πρόστιμα ξεκινούν από 100 ευρώ για τη μη υποβολή ή την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης και ανέρχονται ως τα 2.500 ευρώ για την ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων αποκρυβείσης αξίας άνω των 5.000 ευρώ.



Μαζί με τις χαμηλότερες τιμές το υπουργείο Οικονομικών θεσμοθέτησε και την “εξάλειψη” από την 1η Ιανουαρίου 2014 της δυνατότητας συμβιβασμού φορολογούμενου – φορολογικής διοίκησης, πρακτική που οδηγούσε σε μείωση των προστίμων έως και 50%.



Ερμηνευτική εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη για τον νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα αναφέρει πως όταν η φορολογική παράβαση αφορά μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση παραστατικού στοιχείου και έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής και η αποκρύβεις αξία είναι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με το 40% της αξίας της συναλλαγής.



Σε σχέση με όσα ίσχυαν πριν από τις 26 Ιουλίου με τις νέες διατάξεις έχει αυξηθεί το όριο της αποκρυβείσης αξίας από 1.200 ευρώ σε 5.000 ευρώ, κατασκευέσ ιστοσελίδων ενώ μειώθηκε το ποσοστό της αξίας της συναλλαγής για την οποία επιβάλλεται το πρόστιμο από το 100% στο 40%. Για την έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων το νέο ποινολόγιο της Εφορίας προβλέπει ότι όταν το φορολογικό στοιχείο έχει διατηρηθεί ή σφραγιστεί με οποιονδήποτε μη νόμιμο τρόπο ή όταν οι αξίες που αναγράφονται στο πρωτότυπο και στο αντίτυπο αυτού δεν συμφωνούν, επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με το 100% της αξίας του στοιχείου. Σημειώνεται ότι, Κατασκευη eshop σε σχέση με τις παλαιές διατάξεις, δεν λαμβάνεται υπόψη το όριο της αποκρυβείσης αξίας (άνω ή κάτω των 1.200) ενώ μειώθηκε το ποσοστό επί της αξίας της συναλλαγής (από 200% σε 100%), για την οποία επιβάλλεται το πρόστιμο.







Στον <a href="http://el.wikipedia.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...