0 votes
by (180 points)
σκαπιτσαριστη πετρα τιμη Αγριά ελενη μπιστικα Δήμος Βόλου εκλογές πετρες πηλιου Κατακερματισμός δυνάμεων, πετρα τοιχου εξωτερικου χωρου πετρα τοιχου εξωτερικου χωρου χωρίς μεγάλο φαβορί
πετρες πηλιου Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δημοσιεύει σήμερα την πρώτη μεγάλη πετρα για επενδυση τζακιου δημοσκόπηση σκαπιτσαριστο μαρμαρο τιμη για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου στο Βόλο. Εκτός από τη διεισδυτικότητα και χτισιμο με πετρα τιμες τη δημοφιλία επενδυση τζακιου πέτρα για χτίσιμο με πετρα τζακι με γυψοσανιδα και πετρα των περισσοτέρων εξ όσων φέρονται ως"

Κατακερματισμός δυνάμεων, χωρίς μεγάλο φαβορί πετρες πηλιου
Κατακερματισμός δυνάμεων, χωρίς μεγάλο φαβορί

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δημοσιεύει σήμερα την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου στο Βόλο. Εκτός από τη διεισδυτικότητα και τη δημοφιλία των περισσοτέρων εξ όσων φέρονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι, καταγράφει και τα προβλήματα που θεωρούν οι δημότες σημαντικότερα σε σχέση με την καθημερινότητά τους και τη λειτουργία του δήμου.


Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία ALCO, συμπεριλαμβάνει πρόσωπα που έχουν ευθέως εκδηλώσει το ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι και πρόσωπα, τα οποία συμμετέχουν ή συμμετείχαν στο πρόσφατο παρελθόν στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι.


Ο κάθε αναγνώστης διαβάζοντας τη σημερινή δημοσκόπηση εύκολα μπορεί να κατανοήσει ότι βρισκόμαστε στην αρχή της κούρσας και τα πράγματα κάθε άλλο παρά ξεκάθαρα είναι. «Η δημοσκόπηση καταγράφει ένα ασαφές πολιτικό περιβάλλον για το δήμο Βόλου. Ωστόσο, αποτελεί ένα πρώτο δείγμα για τις προθέσεις των πολιτών ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών», δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επικεφαλής της ALCO κ. Κώστας Παναγόπουλος.


Αυτό που συναντάμε και σε άλλες δημοσκοπήσεις και κυρίως σε ερωτήματα περί καταλληλότητας και δημοφιλίας να προηγείται η απάντηση «κανένας» ή να είναι ως σύνολο ποσοστού μεγαλύτερη η αδιευκρίνιστη ψήφος από οποιοδήποτε άλλο, το συναντάμε και στη σημερινή δημοσκόπηση. Αλλωστε, πρέπει να διευκρινιστεί, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τους πίνακες, ότι πρόκειται για αυθόρμητες απαντήσεις, αφού δεν τίθεται υπόψη των ερωτηθέντων καμία λίστα, ούτε για τα προβλήματα, ούτε για τα πρόσωπα.


Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το πρώτο και αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι κανείς από τα ονόματα όσων συμπεριλαμβάνονται σε αυτή δεν αποκτάει κάποιο προβάδισμα που να τον καθιστά φαβορί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις πρώτοι έχουν μεταξύ τους διαφορές τέτοιες που εμπίπτουν απολύτως στα όρια του στατιστικού λάθους, το οποίο σε τέτοιου είδους δημοσκοπήσεις υπενθυμίζουμε ότι είναι το + -3,2%.


Ομως, και οι υπόλοιποι υποψήφιοι που έπονται των τεσσάρων της δημοσκόπησης δεν απέχουν παρά μόνο με μονοψήφια νούμερα από εκείνους που προηγούνται. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στη δημοσκόπηση εμφανίστηκαν και δύο ακόμη ονόματα, που όμως, κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά κάτω του 1% και συμπεριλαμβάνονται στην απάντηση «άλλος».


Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ασαφούς περιβάλλοντος είναι και το γεγονός ότι καμία προσωπικότητα δεν συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά στην παράσταση νίκης. Εκείνο που συνάγεται ως βασικό συμπέρασμα είναι ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση των προτιμήσεων των δημοτών για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. 


 


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 


Εταιρεία: ALCO


Εντολέας: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ


Τύπος: Ποσοτική (τηλεφωνικές συνεντεύξεις στα σπίτια στα σπίτια των ερωτώμενων)


Δείγμα: 500 άτομα, ηλικίας 18+ ετών, δήμος Βόλου)


Δειγματοληψία: Τυχαία, στρωματοποιημένη


Σταθμίσεις: Βουλευτικές <a href="http://ekloges.ypes.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...