0 votes
by (180 points)
image

Initial etape scurte (10-15 minute) pe distante scurte de citeva ori pe zi, apoi cresteti gradat timpul si distanta deplasarii. Ajutati-va de balustarda si de cirje initial. Nu carati obiecte in miini, aveti nevoie de ele pentru a va eschiva de cadru, cirje si ajuta la mers. Aveti nevoie de cineva sa va ajute in primele 1-2 saptamini la spalat, prepararea mincarii, efectuarea celorlaltor activitati casnice pe care inca nu le puteti reliza neînsoţit/a. Condusul unui autovehicul este interzis pina la 6 saptamini postoperator, exceptind situatia in care pacientul/a nu mai foloseste medicatie impotriva durerii si nici cirje. In rânduială, puteti calca cu toata greutatea pe membrul inferior operat daca aveti o proteza cimentata, ori cu 2 cirje si incarcare partiala pentru 6 saptamini daca aveti o proteza necimentata, exceptind cazul in care doctorul dumneavoastra va recomanda altfel. Aveti grija cind pasiti peste praguri, covoare, pe suprafete alunecoase (gresie), cind va spalati. Miscati-va, plimbati-va cind ajungeti acasa. Nu aveti nevoie de un pat de spital, insa patul dumneavoastra trebuie sa fie mulţumitor de inalt pentru ca soldurile sa va fie mai ridicate decit genunchii cind stati pe marginea lui, dar sa atingeti solul cu degetele (pentu a va ajuta sa va ridicati), iar salteaua sa fie mai pătrunzător.

image

Pansamentul trebuie primenit atunci cind va propune medicul dumneavoastra. Luati-va medicamentele pentru neastâmpăr, boli de inima, etc., dupa cum v-au fost recomandate de catre medicul dumneavoastra de familie sau cardiolog, etc. Firele de sutura vor fi scoase dupa 14-21 zile de la operatie de catre personal calificat: medicul curant via cabinetul de consultatii sau asistenta de la dispensarul teritorial cu ajutorul medicului dumneavoastra de familie. Rolul important al IL-10 in activarea diferentierii celulelor musculare noi ar a se cădea avea un impact mare asupra capacitatii noastre de a ne recupera dupa leziunile musculare. Veti a merge insa sa practicati sporturi cu impact mai jos, ca: plimbari pe munte, inot, sportul alb, golf, bicicleta. In primele 4-6 saptamini pacientul trebuie sa ajunga sa se deplaseze cu ajutor minim (o cirja) ori fara ajutor si sa nu mai foloseasca medicamente impotriva durerii. If you have any questions concerning where and how you can utilize Voltzro.Wordpress.com, you can call us at the page. Pacientul stă în decubit abdominal cu capul pe o pernă pentru confort şi braţele pe lângă corp.



Sint multi factori care influenteaza durata acestei recuperari, cei mai importanti fiiind: starea articulatiei si muschilor dinaintea operatiei, modul in care pacientul isi face programul de recăpătare, eventuale complicatii postoperatorii aparute. Desi mobilizarea postoperatorie implica un anumit grad de disconfort si durere, multi dintre pacienti ajung foarte repede (citeva zile) sa se simta mai bine decit inainte de operatie. In fapt, un pacient cu recuperarea terminata trebuie sa simta ca are un sold normal sau aproape normal, pe care il poate folosi in viata de zi cu zi, de fapt trebuie sa fie nuanţat mai bine decit inainte de operatie in ceea ce priveste durerea si functionarea soldului. Aseaza-te pe o minge de softball si ruleaza mingea dedesubt muschii fesieri, care pot deveni incordati, mai ales de la statul pe posadă. De asemenea, puteti sa va ridicati/asezati de pe scăunoaie sau pat fara ajutor, puteti sa folositi toaleta si sa va imbracati cu putin ajutor.



Asezati cite un strat statornic in bucatarie, baie, si in camerele in care va plimbati pentru a a se cădea face pauza si a va odihni. Un alt ana-liză a arătat că utilizarea colagenului a avut un efect major în ameliorarea durerilor musculare după antrenament. Starea unei persoane care, fiind sensibilizată în a se succeda introducerii unui alergen în organism, este susceptibilă şi reacționeze violent la introducerea ulterioară a unei noi doze, chiar minime, din acest alergen. De reglementa, un kinetoterapeut care lucreaza cu sportivi, persoane supraponderale si batrani de varsta a treia, va include in programele de recuperarea exercitii care urmaresc cresterea rezistentei la efort si imbunatatirea fortei musculare. Capacitatea de muncă și efort fiind redusă, pacienții cu gigantism pot fi activi în anumite sectoare ce nu solicită eforturi deosebite. Aceasta va completa nutrienții importanți în mărginit cadenţă, lucru care va modifica sorti de energie și va grăbi vindecarea. Frunzele de salată sălbatică proaspăt, spanacul, varza, țelina și napii contribuie la regenerarea țesutului muscular. Acesta ajută la îmbunătățirea mobilității generale, regleză tonusul muscular și relaxează membrele rigide. Sportivii fac parte și ei din categoria aflată la risc, dacă nu acordă grandoman curs încălzirii sau suprasolicită articulațiile ori musculatura.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...