0 votes
by (180 points)

Pentru prevenirea riscului unor leziuni musculo-scheletale, kinetoterapeutii are drept obiectiv dezvoltarea abilitatilor motorii specifice sportului practicat inainte ca sportivul sa revina in competitii. Cea mai importanta masura este incalzirea corecta inainte de sesiunile de antrenament ori efort fizic sustinut ori competitional. In case you have just about any issues concerning wherever and also the best way to employ https://voltzro.Wordpress.com/2023/09/18/alimentatie-si-recuperare-musculara-ghidul-Complet-Pentru-O-recuperare-eficienta/, you possibly can e-mail us on our own internet site. Daca ii oferi organismului mai putine energie (calorii) decat arde, vei introduce corpul in ceea ce se cheama deficit caloric (chestia aia datorita careia slabim!!!). Ecografia musculara (mio-entezo-articulara) este metoda imagistica obiectiva care confirma leziunea musculara, tipul si gravitatea ei, in a se înşira careia se stabileste diagnosticul si conduita terapeutica. Desi poate parea neamestecat, procesul fiziologic de recuperare musculara ramane inca un mister pentru multe persoane. Clinica Masaya detine o sala de recuperare medicala in care se urmareste indeaproape fiecare pacient pentru un orar de recuperare personalizat. Evaluarea clinica vizeaza patologia musculoscheletala. Daca aveti posibilitatea sa mergeti la o sala de gimnastica, acest exercitiu poate fi valoros cu ajutorul unui echipament extraordinar de ridicat greutati. Daca aveti posibilitatea sa mergeti la o sala de gimnastica, acest exercitiu poate fi îndeplinit cu ajutorul unui echipament specialist. Astfel, cu ajutorul tehnicilor de stretching, muschii sunt intinsi dupa ce au fost intariti in cadrul antrenamentului, iar riscul micro-traumelor scade considerabil.



Mobilizarea si exercitiile musculare ale membrelor inferioare favorizeaza circulatia singelui printru membre si scad riscul de a face cheaguri de singe (tromboflebite, embolii), cresc forta musculara si coordonarea si scad astfel riscul de a cadea, evitind fracturile ori luxatia protezei, iar cu mobilizarea precoce scade riscul infectiilor pulmonare si pişătură si a escarelor. Masajul contribuie la reducerea durerii, micsorarea contracturii musculare, imbunatateste circulatia sanguina locala si metabolismul. Pe langa acestea si unele maladii sunt raspunzatoare, ele poducand diverse leziuni de tip degenerativ la nivelul fibrelor musculare, care astfel sunt mult mai expuse. LCM se vindeca singur, in cele mai multe cazuri, dar arar, laxitatea persista si necesita repararea chirurgicala sau reconstructia ligamentului. In cazul deplasarilor pe teren accidentat, la pas ori in alergare, trebuie acordata atentie sporita terenului, dar si genului de incaltaminte purtate. In cazul in care se doreste ameliorarea tousului muscular, kinetoterapeutul aplica un masaj mai acut. Echipament necesar: Pe masura ce exercitiul devine mai usor de executat, cresteti dificultatea după tinerea unor greutati in mana. Febra musculara afecteaza doar muschii scheletici si apare dupa ce exercitiul fizic s-a terminat. Repetati exercitiul cu celalalt picior. Coborati piciorul si relaxati ani de 2 secunde; repetati.



Coborati usor piciorul si relaxati pentru 2 secunde; repetati. Repetati miscarea de 10 ori. Mentineti pozitia sezon de 5 secunde, apoi relaxati; Repetati intregul exercitiu. Impingeti in calcaie si reveniti in pozitia stand in picioare. Contractati in continuare muschii coapsei si mentineti pozitia ritmică de 5 secunde; relaxati si readuceti piciorul pe podea; repetati. Repetati cu celalalt picior. Mentineti pozitia fază de 5 secunde, apoi relaxati si readuceti piciorul la podea; repetati. Stati cu fata la perete si cu piciorul sanatos indreptat in fata. In cazul in care sportivul hotaraste ca nu are nevoie de un kinetoterapeut pe durata competitiilor a-şi primejdui sa faca febra musculara, chiar si accidentari, din lipsa exercitiilor de incalzire ori de re-stabilire. De asemenea, reprezinta un pericol de accidentare daca sportivul nu a facut o incalzire corecta inaintea antrenamentului sau isi antreneaza inegal anumie grupe musculare antagoniste. Aşadar, consumă apă înainte, în timpul şi după terminarea antrenamentului.



Sportivii afectati de acesti factori prezinta o predispozitie la intinderi si îmbucătăţi musculare, mai ales la inceputul antrenamentului. Stretchingul contribuie la reducerea contracturilor musculare, scade durerea, tensiunea musculara si oboseala fizica. În acest articol, vom explora importanța recuperării musculare, diferitele etape ale recuperării, factorii care vă influențează capacitatea de recâştigare și, cel mai important, cele mai eficiente strategii pentru îmbunătățirea recuperării musculare după antrenament. Si in cazul pacientilor care fac sportul alb de performanta, reluarea antrenamentelor si activitatii sportive este mult mai rapida decat in cazul ligamentoplastiei, pacientul putand sa revina pe terenul de tenis; sportul cu balonul oval dupa aproximativ 4-5 luni. Kinetoterapeutul identifica problema (in cazul in care exista o problema) si apreciaza timpul necesar tratamentului in vederea recuperarii sportive. Kinetoterapeutii din cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine evalueaza dezvoltarea fizica a sportivilor, recunosc deficientele fizice, le previn si aplica programe individualizate pentru recuperarea deficientelor pre-existente si a celor aparute ca consecinţă a practicilor sportive incorecte. Pentru recuperarea sportiva, kinetoterapeutii includ in programele individualizate grupe de exercitii recuperatorii, pe segmente corporale. In aceste situatii, kinetoterapeutii au drept rost final refacerea completa a sportivilor. Pentru acelasi rost se combina stretchingul cu masajul, in cadrul tratamentelor individuale.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...