0 votes
by (140 points)
Mystery Forest Light

Aproape o trinitate dintre sportivi au avut ghinionul sa simta ce inseamna o intindere musculara. Nu incercati sa faceti sfoara ori spagatul din prima, pentru ca rezultatul va fi cel putin o intindere musculara. Forma acuta apare in însoţi unei solicitari excesive ori a unui accident, iar cea cronica este rezultatul suprasolicitarii prelungite si repetate, cu intensitate, a aceleiasi grupe musculare. Intinderea musculara sau colică muscular/crampa musculara este o leziune a tendoanelor sau a musculaturii, si se caracterizeaza cu fisurarea sau ruptura fibrelor musculare in a-i succeda suprasolicitarii sau oboselii. Scopul masurilor de preventie este de a evita aparitia unor tensiuni maxime in grupele de muschi cele mai expuse, care sa duca la ruperea fibrelor musculare. Sporturile de viteza, recuperare rapida febra musculara de exemplu, sunt activitati încotro rupturile musculare apar cel mai frecvent. Sunt provocate de intinderi exagerate ale membrelor, alergari sau activitati fizice care suprasolicita unele grupe musculare (tenisul, de exemplu).



Rupturile musculare sunt clasificate in trei categorii, in functie de procentul fibrelor musculare deteriorate. In situatiile severe, cand numarul fibrelor musculare afectate este mare, muschiul nu se mai poate contracta normal. Ruptura musculara apare dedesubt actiunea unor forte iele, care produc o contractie ce depaseste capacitatile fiziologice ale muschiului, fapt care provoaca ruperea (la adecvat) fibrelor musculare. Apare brusc, recuperare musculara din cauza unei contractii puternice, ori chiar a unui gest obisnuit, care este insa îndeplinit pe un muschi epuizat. Un aport suplimentar de carbohidrati, inaintea unui antrenament, ofera energia necesara pentru contractii musculare intense. Acestea mai sunt numite si contractii de franare si pot genera, in muschii mobilizati, tensiuni care duc la leziuni musculare. Dincolo de faptul ca sunt foarte dureroase, intinderile musculare intrerup procesul de pregatire fizica, pot determina ratarea unor competitii, recuperare musculara dupa antrenament iar pentru ca perioada de recâştigare poate sa fie semnificativa, atunci cand leziunile sunt grave, acestea au ca efect subordonat scaderea formei fizice.

bali

De asemenea, tumefactia care insoteste ruptura unui muschi devine in durată din ce in ce mai dura, recuperare distrofie musculara fie din cauza fibrozarii hematomului, fie datorita unor eventuale complicatii ce ar putea sa apara, dintre acestea mentionand miozitele supurative, miozitele osificante, osteomul muscular ori o colectie purulenta in masa musculara. If you loved this write-up and you would like to receive more details concerning voltz kindly see our web site. Exista posibilitatea ca in masa musculara sa apara diverse colectii purulente, iar dupa creştere sa se constate unele sechele, cea mai frecventa fiind reducerea considerabila a capacitatii de contractie a muschiului afectat. Dupa prima saptamana de la incident se pot folosi si curentii diadinamici si cei TENS, masajul fiind nimerit abia dupa doua saptamani. Este esential ca medicatia sa fie recomandata de medic, dupa stabilirea cu certitudine a gradului de afectare al muschiului.



In cazul rupturii partiale ori totale de muschi, diagnosticarea se poate a se îndeplini pe baza anamneziei si a examenului clinic local, in cazul sportivilor de performanta fiind recomandata si o ecografie musculara, aceasta avand rolul de a determina gravitatea leziunii produse la nivelul muschiului. Rupturile partiale de muschi si cele profunde nu sunt insotite de simptome caracteristice, muschii fiind in acest caz acoperiti de aponevroze. Acestea sunt ulterior insotite de exercitii pentru cresterea progresiva a fortei musculare (exercitii pasive, pasivo-active, dar si exercitii active). Daca simtiti dureri musculare in timpul unei activitati, refacere musculara dupa antrenament opriti-va imediat. Scadeti in greutate daca sunteti supraponderal ori obez. Pe măsură ce creşte tonusul muscular se pot adauga progresiv greutăţi suplimentare de 0,5 kg până la o greutate finală de 2,5 kg. Pacientul stă în picioare cu spatele drept având în fiecare mâna câte o ganteră a cărei greutate este de 0,5 kg. Cu spatele drept, se imprimă o mişcare pe orizontală a băţului care a ridica o turaţie internă la nivelul umărului de interes. Este vorba despre una dintre cele mai frecvente traume, localizate cel mai adesea la nivelul membrelor inferioare. Recuperarea medicala este foarte importanta pentru o întremare cat mai buna.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to FluencyCheck, where you can ask language questions and receive answers from other members of the community.
...